INSPIRACJE / Przepisy / 5 września 2018

Zupa krem z cukinii

Korzystajmy z sezonowych warzyw!

Składniki:

  • 3 cukinie
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1,2 litra bulionu warzywnego
  • 100 g mozzarelli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • ½ pęczka bazylii
  • sól
  • pieprz
  • szczypta chili
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek obierz, razem z cukinią opłucz, drobno pokrój. Smaż w garnku na rozgrzanej oliwie przez 5 minut, co jakiś czas mieszając. Wlej bulion, przykryj i gotuj przez około 10 minut. Dodaj pokrojoną mozzarellę i bazylię. Zmiksuj, dopraw solą, pieprzem, chili, gałką, sokiem z cytryny. Przelej do talerzy, obłóż porwaną dodatkową mozzarellą oraz listkami bazylii.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Leśna 13
Milanówek

534 039 802 | kontakt@poradniaprogresja.pl