INSPIRACJE / Przepisy / 19 stycznia 2018

Pasta z awokado

Wypróbuj prosty przepis na pastę

Składniki

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 cebula szalotka
  • 1 jajko na twardo
  • 200 g twarożku śmietankowego
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • listki rukoli do dekoracji

Sposób przygotowania:

Awokado obrać, wyjąć ze środka pestkę, a miąższ rozgnieść widelcem i skropić sokiem z cytryny. Jajko na twardo obrać ze skorupki i również rozgnieść widelcem Szalotkę drobno posiekać i wymieszać z awokado i rozgniecionym jajkiem. Dodać twarożek śmietankowy, doprawić do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem, wymieszać. Przed podaniem udekorować listkami rukoli.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Leśna 13
Milanówek

534 039 802 | kontakt@poradniaprogresja.pl