INSPIRACJE / Przepisy / 5 września 2018

Gofry z cukinii

Spróbuj czegoś nowego 🙂

Składniki na około 10 gofrów:

  • 1 cukinia
  • 1 jajko
  •  1 szklanka mleka roślinnego
  • 3/4 szklanki mąki gryczanej lub owsianej lub razowej
  • 1/4 szklanki mąki kokosowej
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • Niewielka ilość oleju do posmarowania gofrownicy

Przygotowanie:

Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do miski z cukinią wsypujemy mąkę. Wbijamy jajko i wlewamy mleko oraz olej. Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy ciasto na kilka minut. Nagrzewamy gofrownicę. Smarujemy ją niewielką ilością oleju. Gdy jest już gorąca, nakładamy na nią ciasto. Gofry smażymy do momentu aż z gofrownicy nie będzie się unosić się para.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Leśna 13
Milanówek

534 039 802 | kontakt@poradniaprogresja.pl