INSPIRACJE / Przepisy / 27 grudnia 2016

Carpaccio z buraków

Wegetariańskie carpaccio

Składniki:

  • 2 małe buraki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 mały ząbek czosnku
  • szczypta soli
  • 2 spore garście liści rukoli (100 g lub więcej)
  • 1 łyżka uprażonych na suchej patelni orzechów włoskich

Przygotowanie:

Buraki umyj, obierz i pokrój na cieniutkie plasterki. W szerokiej misce rozetrzyj czosnek w oliwie, dodaj ocet balsamiczny, wymieszaj, dołóż buraki, posyp solą, przykryj ściereczką i zostaw na noc do marynowania. Plasterki buraków połóż na talerzu, posyp rukolą i grubo posiekanymi orzechami. 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Leśna 13
Milanówek

534 039 802 | kontakt@poradniaprogresja.pl