INSPIRACJE / Przepisy / 27 grudnia 2016

Ryba po grecku z nutą orientalną

Tradycyjne danie w nowej odsłonie.

Składniki:

  • 2 duże filety ryby: dorsz, sola lub mintaj
  • warzywa: papryka, cukinia (paski), natka, cebula i por pokrojone w talarki
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • masło klarowane
  • passata pomidorowa – ok. 500 ml
  • przyprawy: sól morska lub himalajska, pieprz, imbir, chili (odrobina), cynamon, goździki (kilka sztuk), kmin rzymski

Przygotowanie:

Na głębokiej patelni rozgrzej 1 łyżeczkę masła klarowanego, połóż kawałki ryby oprószonej solą i pieprzem. Następnie wyłóż na rybę pokrojone warzywa. Passatę pomidorową dopraw przyprawami do smaku i wylej na całość. Duś ok. 20 minut, aż warzywa będą al dente.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. Leśna 13
Milanówek

534 039 802 | kontakt@poradniaprogresja.pl


close

Pobierz Bezpłatnie Ebook
z Przepisami
na Zdrowe Święta